Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'thermocouple controller'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Ceramic Arts Daily Forums
    • Forum FAQ & Terms of Use
    • Studio Operations and Making Work
    • Clay and Glaze Chemistry
    • Equipment Use and Repair
    • Business, Marketing, and Accounting
    • Educational Approaches and Resources
    • Aesthetic Approaches and Philosophy
    • Int'l Ceramic Artists Network (ICAN) Operations and Benefits
    • Ceramic Events of Interest
    • Community Marketplace – Buy/Sell/Trade/Free

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 2 results

  1. Hello everyone, I have bought a second-hand electric Rohde 5024 Kiln (230V) and a TR 305 controller. I have done only 2 biscuit firing at 950C and noticed the pieces were almost vitrified; our mocal clay is rich in iron oxide. I recently did a slow glaze firing at 900C and my work melted down, some kiln shelves are distorted and even broken by the heat. The kiln electric plug is stick to the wall socket.Do you have an idea of what has happened? The whole situation is devastating as I live in West Africa and do not have potters, technicians or manufacturers who know about electric kilns. I have contacted the manufacturer and they said they could not help. I am not familiar with kilns and hope someone could help with the matter.Thank you so much in advance
  2. I had a problem withthe kin getting hot too quickly so was advised the thermocouple had broken. The manual controller was so old I have neded to replace that too. I got a ST 23300 model 2 controller and it was fitted yesterday by an electrician. However I set a prgramme today - rampping at 100 degrees an hour to 500 then 200 degrees an hour to 1020 - well I thought I had but it went up to 500 in just over an hour. Help! what am I doing wrong? Or is something still broken? Or has the electrciian done something wrong in the set up?
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.