Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'envirovent'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Ceramic Arts Daily Forums
    • Forum FAQ & Terms of Use
    • Studio Operations and Making Work
    • Clay and Glaze Chemistry
    • Equipment Use and Repair
    • Business, Marketing, and Accounting
    • Educational Approaches and Resources
    • Aesthetic Approaches and Philosophy
    • Int'l Ceramic Artists Network (ICAN) Operations and Benefits
    • Ceramic Events of Interest
    • Community Marketplace – Buy/Sell/Trade/Free

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 2 results

  1. Just installed a new envirovent, seems to be working properly but it's really loud. Like vacuum cleaner loud. A freebie noise measuring app on my phone put it between 76-82 decibels, and I can't imagine this thing running for the length of a firing, for me and for neighbors. A few questions for the collective: Is noise a known issue for the envirovent II system, or is it possible I have a defective unit? If it is just the way it is, how do you handle the noise? Do you keep it running for the entire time? Has the noise discouraged you from using it? Thanks, all!
  2. Hi! I was running a cone 5 glaze with my skutt electric kiln and forgot to turn on my enviro vent. When I realized it was already finished and at 500F. I have the KMT so was able to see a graph of the firing which looked fine, but it did fire in 4 hrs instead of the regular 13hrs. What problems could this cause ??? Could this hurt my kiln for future firings? Vent is on now and another fan in the studio cause it definitely smells. Thanks!
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.